Contact : Telefon programari: 021 210 8942

Ortodontie

aparat-dentar-micIn urma unui examen amanuntit clinic si radiologic, se pot descoperi din timp eventuale anomalii dento-maxilare si pot fi preintampinate ortodontic de la o varsta mica, scutind astfel copilul de viitoare complexe la vârsta adolescentei.

Ortodontia moderna nu se adreseaza doar copiilor, ci si adultilor, aparatele ortodontice fixe fizionomice, reducand la minimum discomfortul estetic si fonetic, tratamentele ortodontice tardive fiind deja o practica curenta cu rezultate spectaculoase.

Aparate dentare

Din cauza alimentatiei pe care o primeste copilul, se inregistreaza in ultimul timp o crestere spectaculoasa a numarului celor care au nevoie de aparate dentare, in prezent 1 din 2 copii necesitand acest tip de tratament.

Pentru copilul intre 8 si 11 ani este recomandat aparatul mobil, care stimuleaza si dezvoltarea oaselor. In cazul acestui tip de aparat, tratamentul depinde foarte mult de dorinta copilului de a respecta prescriptiile, de a purta aparatul atata timp cat este necesar, lucru extrem de dificil la aceasta varsta.

De aceea, medicii nostri colaboreaza cu parintii, facandu-l pe copil sa inteleaga ca purtarea aparatului nu este ceva optional, ci un tratament necesar care trebuie acceptat ca atare.

In cazul aparatului fix (placute lipite pe fiecare dinte) exista avantajul ca tratamentul nu mai depinde de colaborarea cu copilul, dar se aplica numai incepand cu varsta de 11 ani. De aceea, nu poate suplini actiunea aparatelor mobile. Exista totusi cazuri cand tratamentul cu aparatul fix este suficient.

Programeaza-te acum la o consultatie GRATUITA