Contact : Telefon programari: 021 210 8942

Endodontie (Tratamentul de canal)

obturatie de canalEndodontia reprezinta specialitatea stomatologica ce se ocupa de tratarea afectiunilor pulpare.

Daca in urma consultului medicul stomatolog  hotaraste ca aveti nevoie de un tratament de canal aceasta nu este neaparat o veste rea, inseamna ca dintele dumneavoastra poate fi inca salvat.
Nu trebuie sa va fie teama, tratamentul se efectueaza sub anestezie si este nedureros.

Daca tratamentul endodontic se efectueaza defectuos sau prea tirziu, exista riscul aparitiilor unor complicatii.

In ce cazuri se aplica?

Tratamentul de canal se aplica in cazul in care nervul dintelui este distrus ireversibil de carie sau de o trauma. In acest caz pulpa dentara se poate inflama si se mareste in volum, iar din cauza presiunii pe care aceasta o exercita asupra cavitatii pulpare, apare senzatia de durere. Simptomele care apar si care indica necesitatea unui tratament de canal sint sensibilitatea dintelui in cazul consumului de alimente prea reci sau fierbinti, durere in cazul in care mestecam pe dintele respectiv, coloratie a dintelui sau durere constanta.

Nu intotdeauna insa acest tratament se aplica unui dinte bolnav. In cazul in care se efectueaza lucrari protetice in care dintii invecinati folosesc ca suport si vor fi slefuiti, tratamentul de canal poate fi facut preventiv in cazul acestora pentru a evita distrugerea acestor lucrari in cazul unor infectii ulterioare care pot sa apara.

Care sint avantajele tratamentului de canal?

Tratamentul de canal impiedica extinderea infectiei la dintii invecinati si impiedica distrugerea dintelui unde a aparut infectia. In functie de numarul de dinti care urmeaza a fi tratati, tratamentul de canal se poate efectua in una sau mai multe sedinte. Dupa eliminarea nervului canalele vor fi obturate (sigilate), iar dintele va fi salvat. Poate sa apara in timp o colorare a dintelui in urma acestui tratament dar se poate corecta prin albire, fatetare sau prin coronare.

Programeaza-te acum la o consultatie GRATUITA