Contact : Telefon programari: 021 210 8942

Informatii despre implantul dentar

Facebooktwitterpinterestmail

Implanturile pot inlocui unul sau mai multi dinti. De asemenea pot reprezenta un sprijin pentru lucrari mai mari sau pentru proteze.
Din ce este alcatuit un implant dentar?

Implantul dentar este compus din urmatoarele elemente:

1. Corpul implantului, care va fi introdus in os;
2. Abutmentul implantului dentar sau bontul protetic pe care se fixeaza coroana dentara;
3. Coroana sau structuri de prindere pentru proteze.

Indicatii pentru implantare:

1. Implant dentar unic;
2. Acoperirea unor edentatii extinse;
3. Inlocuirea molarilor lipsa;
4. Inlocuirea tuturor dintilor.

Conditii necesare realizarii unui implant dentar:

1. Prezenta unei portiuni suficiente de os;
2. Spatiu suficient pentru piesa protetica (coroana);
3. Igiena orala buna;

Contraindicatii

Contraindicatiile unui implant sunt relative si difera de la pacient la pacient. Asadar, exista niste contraindicatii generale cum ar fi: fumatul, unele medicamente, unele boli generale cum ar fi diabetul zaharat, boli cardiovasculare, boli ale oaselor, etc.
Contraindincatiile locale ca si cele generale, sunt stabilite de medicul dentist si sunt personalizate pentru fiecare pacient in parte. Printre ele putem enumera: lispa de spatiu pe arcada, lipsa de os, boli ale osului sau ale mucoasei bucale, etc.

Care sunt cele mai bune implanturi?
In general exista o gama larga de implanturi dentare si au indicatii conforme cu fiecare caz in parte. Nu exista implanturi bune sau implanturi proaste.
Matrerialul din care este facut un implant este titanul. Acesr material este biocompatibil si dupa ce este implantat in os, el formeaza o legatura stransa cu acesta (osteointegrare)
Ingrijirea postoperatorie si intretinerea implantului

Trebuie avut in vedere faptul ca inserarea implantului este o operatie chirurgicala, prin urmare se aplica in general aceleasi indicatii postoperatorii ca si la extractia dentara. Aceste sunt:

1. evitarea suprasolicitarii pe partea pe care s-a efectuat implantul,
2. curatirea adecvata a zonei pentru a evita aparitia infectiilor. Se pot folosi metode adjuvante cum ar fi apa de gura clorhexidina, care ajuta la mentinerea igienei bucale
3. prezentarea in mod regulat la medicul dentist pentru a depista la timp posibilele inflamatii de la nivelul implantului, si pentru a le putea trata. Inflamatiile si infectiile de la nivelul implanturilor dentare pot duce la pierderea osului si implicit la pierderea implantului.
4. Controale regulate la 3-6 luni, sau dupa cum stabileste medicul dentist. Dupa efectuare piesei protetice, igiena bucala se realizeaza riguros, ca si in restul gurii, cu periuta de dinti, ata dentara, apa de gura, si dusul bucal care are un efect excelent de curatare a implanturilor.

Programeaza-te acum la o consultatie GRATUITA

Facebooktwitterpinterestmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *