Contact : Telefon programari: 021 210 8942

Cosmetica dentara

cosmetica dentaraCabinetul nostru va pune la dispozitie urmatoarele servicii de cosmetica dentara:

 • Periaje profesionale
 • Aplicare de bijuterii dentare

Bijuteriile dentare care pot fi aplicate in numai 10 minute fara a afecta integritatea dintelui. Aplicarea se face prin llipire cu un adeziv special.

Albirea dintilor este procesul de decolorare a petelor smaltului si ale dentinei. Inainte de a proceda la aplicarea unui tratament de albire, este necesar sa consultati un medic stomatolog. El va va spune in ce masura acest tratament va afecta dantura dumneavoastra. Exista cazuri in care efectele albirii sint reduse sau unele pete vor ramine in continuare pe dintii dumneavoastra.
In general dantura cu o tenta galbuie reactioneaza cel mai bine la albire, gradul de albire fiind mult mai pronuntat decit in cazul unei danturi cu tenta cafenie sau gri. Trebuie sa luati in considerare ca albirea nu afecteaza plombele, puntile sau coroanele dentare, deci in cazul in care aveti pe dintii din fata mici plombe de o culoare apropiata de culoarea dintilor dumneavoastra naturali, ar putea exista discrepante de culoare dupa albire.

Albirea dintilor la cabinetul stomatologic

In 30 minute cu o lampa speciala, se mai numeste si albire cu plasma, in cazul acesta gelul special se activeaza cu lampa. Este cea mai comoda si mai sigura metoda de albit. Rezultatele sunt spectaculase, se albesc pana la 4 nuante vita intr-o singura sedinta. Spre deosebire de albirea cu gutiere (acasa). Sunteti in permaneta asisita de medical stomatolog sin e putem opri oricand in timpul procedurii.

Nu exista riscul de a se scurge solutie de albit pe gingie si sa prduca leziuni ale acestora, deoarece se foloseste o protectie gingivala.

Avantajele albirii dintilor la cabinetul stomatologic:

 • Procedura rapida
 • Reziltate immediate
 • Albire de durtata
 • Eficienta si confort
 • Testat de profesionisti

Albirea acasa

Este in general metoda cea mai des folosita. Trebuie retinut ca ea se va face sub indrumarea si la sfatul medicului stomatolog. Medicii nu recomanda folosirea produselor de albire fara prescriptie medicala. In cazul „albirii acasa”, pacientul va purta pe dinti o gutiera care va contine un gel de albire. Procesul se poate intinde pe durata a 5-8 zile. In functie de dantura dumneavoastra, medicul stomatolog va va recomanda timpul zilnic in care va trebui sa purtati gutierele.

In ambele cazuri exista posibilitatea ca dupa acest tratament sa existe o sensibilitate a dintilor la rece, dar aceasta va trece dupa cel mult trei zile. Nu se recomanda pe durata tratamentului consumul de bauturi reci sau fierbinti, a fumatului sau consumul citricelor.

Cauzele colorarii dintilor

Iata citeva dintre cauzele care pot duce la ingalbenirea dintilor. Trebuie retinut ca aceleasi cauze duc la colorarea danturii si dupa un proces de albire:

 • Inaintarea in varsta
 • Fluorizarea excesiva
 • Degenerarea nervilor si restaurari invechite
 • Consumul de substante care contin coloranti, fumatul, etc

Intrebari frecvente – cosmentica dentara

Cit dureaza efectul albirii?

Efectul poate sa dureze citiva ani daca se mentine o igiena orala corecta. Efectele albirii insa incep sa dispara mai repede in cazul in care pacientul este consumator de alimente cu continut ridicat de coloranti, bauturi de tip cola, sau fumeaza excesiv.

Care sint riscurile?

Tehnica presupune un grad de demineralizare superficiala a structurilor dure dentare, ceea ce inseamna ca pe perioada remineralizarii, in lipsa unei igiene orale corecte, dintii sint expusi cariilor intr-o masura mai mare. Albirea nu este indicata copiilor de pana la 14 ani, femeilor insarcinate sau femeilor care alapteaza.

Programeaza-te acum la o consultatie GRATUITA